Det er vår i luften!

Kategori:
No items found.

Er du forberedt på flåttsesongen? Flått er en blodsugende parasitt som kan bite seg fast på dyr og mennesker. Flåtten er aktiv i sommerhalvåret, fra ca april til november.

Oppdager du en flått på dyret ditt, bør du fjerne den raskest mulig. Du kan fjerne flåtten enkelt med flåttfjerner, pinsett eller fingrene rundt flåttens hode så nær huden som mulig, vri rundt og flotten slipper taket. Det har liten betydning om deler av flåttens biteredskaper blir sittende igjen i huden. Man kan godt legge på litt antibiotikaholdig sårsalve på bittstedet.

Flåttbitt i seg selv er ikke farlig, men flåtten kan være bærer av farlige bakterier eller virus. Den viktigste sykdommen som overføres med flått i Norge er Lyme borreliose som skyldes bakterier i slekten Borrelia. Jo tidligere du fjerner flåtten, jo mindre er risikoen for smitte.

Vanlige symptomer på smitte hos hund er at den ikke vil spise, den har feber og virker nedstemt, den har smerter i ett eller flere ledd og halthet. Diagnosen kan være vanskelig å stille, men bekreftes med en blodprøve. Andre skumle sykdommer som kan overføres med flåttbitt er Erlichiose og Tick borne encephalitis (et virus som fører til alvorlig hjernehinnebetennelse hos mennesker og dyr.) Hvordan forhidre flåttangrep? Det finnes forebyggende legemidler som flåtthalsbånd og påflekkingsvæske. Disse er reseptbelagt. Kontakt oss gjerne for resept og ved spørsmål om flått.

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.