Bildet viser pelsstell av en hund

Pelsstell

Det er mange hunder og katter som har en pels som vil kreve stell.

Behovet for pelsstell vil variere etter pelstype og lengde på pelsen. Det er lurt å venne kattene og hundene til å bli gredd og børstet fra de er små. Gjør gjerne pelsstellet til en koselig stund for dyret og deg. Om hunden eller katten din ikke er så begeistret for det i begynnelsen, kan det fungere å gi de belønning når de tillater at du børster pelsen. På denne måten kan de komme til å forbinde noe godt med det å bli stelt med. Andre dyr synes pelsstell er det beste de vet, så det er bare å prøve seg frem.

Til hunder har vi en egen avdeling der vi tilbyr vask og føn av hundens pels. I tillegg tilbyr vi klipp av pelsen etter behov og ønske. Noen eiere trenger hjelp til å klippe vekk kun noen floker eller hår mellom tær og poter, mens andre trenger hjelp til å klippe hundens pels helt kort. Vi anbefaler ikke å klippe en langhåret hund helt kort om vinteren, men noen ganger kan det være praktisk å klippe pels mellom/på poter, da det kan samle seg snøballer i pelsen, eller fukt og salt fra veistrøing som kan irritere hundens hud. Om din hund ikke liker å bli klippet eller håndtert og den ellers er ved god helse, vil det være muligheter for å gi hunden litt sedasjon før pelsstellet, slik at den er bedøvet når vi klipper.

Til katter tilbyr vi klipp og børsting av pelsen. Det varierer hvor mye som klippes, noen katter har bare noen få floker som vi klipper om du ønsker dette. Andre katter, særlig de langhårede, har ofte problemer med store floker som innbefatter mer eller mindre hele pelsen. Da kan det være et godt alternativ å klippe hele pelsen i en pen "løveklipp". Da beholder katten pelsen på hode, hale og ben, og så klippes den kort på mage og rygg. Store floker og sammentovet pels vil være vondt for katten å gå med. I tillegg til at det lugger hver gang den tar et steg, vil dragning i pelsen og veldig tett pels inn til huden kunne føre til sår og kløe for katten. Katter er renslige dyr og pelsstell er en viktig del av kattens normaladferd og velvære. Blir pelsen for tovete, vil dette bli umulig for katten å gjennomføre. Noen katter sitter i ro nok til at vi kan få klippet pelsen uten problem, men de fleste katter vil trenge litt sedasjon for å bli stelt. Da får de en sedasjonsdose som gjør at de blir bedøvet. På denne måten får vi klippet all pelsen som trengs fort og effektiv, uten stress for katten.

For de dyrene som trenger bedøvelse for å bli klippet, anbefaler vi å faste fra kvelden før, men de skal ha tilgang på vann.

De fleste raser røyter to ganger i året (her finnes unntak); vår og høst. Det er også noen dyr som røyter i forbindelse med løpetid.

Noen eiere bemerker at hunden eller katten røyter konstant. Det kan være flere årsaker til dette. Én grunn kan være om dyret er mye innendørs i varm og tørr luft. Feilaktig fôring eller hormonforstyrrelser kan også være årsak til at dyret ditt røyter mye. Har du spørsmål rundt dette må du gjerne kontakte oss, så vil vi forsøke å hjelpe dyret ditt på best mulig måte.

Av hundeshampoer fører vi flere merker. Vi har blant annet den medisinske serien fra Virbac, som er både vedlikeholdsshampoer og shampoer til hunder med hudproblemer. I tillegg fører vi shampo fra Optima  Vi har også spraybalsam til hund og katt. Dyrs hud har en pH på rundt 7, og mange humane shampoer har en pH på 5.5. Vi anbefaler derfor ikke å bruke humanshampo til hund og katt. Vi hjelper deg gjerne med finne shampo egnet til din hund/katts pels- og hudtype.

Ønsker du å bestille time til pelsstell, liten som stor, eller har du andre spørsmål rundt pelsstell og pleie til din hund eller katt må du gjerne kontakte oss, og du er også hjertelig velkommen innom klinikken for å snakke med oss og å se nærmere på de produtene vi har å tilby i butikken vår.

Flere av våre tjenester

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.