Laboratorium

Vi har et godt utstyrt laboratorium som vi bruker daglig.

Vi har blant annet egne blodprøvemaskiner (hematologi og biokjemi), noe som gjør at vi kan ha svar på ditt dyrs blodprøve innen 20 minutter. Vi har også fullt utstyr til å analysere urinprøver, både med henold på spesifikk vekt og innhold i urinen, og vi utfører også mikroskopi av urinsediment for å se etter hvilke celler, bakterier og eventuelt krystaller som er der.

Ved problemer i øre, øyner og pels tar vi ofte utstryk som vi ser på i mikroskopet.Vi kan se ved direkte mikroskopi eller vi kan sende avgårde til laboratorium for å dyrke bakterier eller sopp. På samme måte kan vi se på celler fra for eksempel hudforandringer, urin eller utstryk fra slimhinne i mikroskopet.

I tillegg har vi forskjellige hurtigtester vi kan gjøre her på klinikken, blant annet for FIV, FeLV, Anaplasma, Borrelia etc. Vi sender daglig blodprøver og andre prøver til eksterne laboratorier ved hjelp av DHL. Dette gjør at vi ofte har selv eksterne prøvesvar allerede etter 1 -2 døgn.

Vi utfører også mange typer avføringsanalyser på vår lab, blant annet for å se etter parasittegg. Vi tar resistensproblematikken på alvor, og følger den nasjonale anbefalingen om ikke å behandle hunder og hester mot parasitter med mindre det er påvist egg i avføringen. Våre dyrepleiere og assistenter har blitt svært dyktige på dette området.

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.