Fokusdager på sterilisering og kastrering

Kategori:

Vi har inngått samarbeid med nyoppstartede Os Katten, og ønsker å hjelpe til med å dempe bestanden av eierløse katter som finnes her i Os. I den forbindelse ønsker vi å ha en Fokusdag (enkelte tirsdager) på kastrering og sterilisering av katt.

Èn søt hunnkatt kan bli til 522 katter iløpet av 3 år. Dersom man tar utgangspunkt i at en hunnkatt får to kull i året, hvert kull på fem kattunger, og at halvparten av disse er hunnkatter som kan få ytterlige to kull i året.

Kastrering og sterilisering er viktig for kattens egen helse, samt for å redusere antall hjemløse katter. Vi anbefaler at man kastrerer og steriliserer fra 4 måneders alderen.

Hovedfordelene ved å sterilisere hunnkatten din er at man forhindrer drektighet og livmorbetennelse. Man vil også i stor grad forhindre jursvulster (brystkreft). Både livmorbetennelse og jursvulster kan være livstruende.

Ved å kastrere hannkatten din unngår du at han begynner å vise territoriell adferd, som resulterer i slosskamper med skader. Man kan også forhindre at han markerer i huset og i området rundt huset, som kan være et illeluktende problem. Ukastrerte hannkatter har også ofte et større behov for å vandre, der de blir borte i lengre perioder.

I Norge finnes det ikke ekte villkatter. De kattene som lever vilt er enten hjemløse, eierløse eller katter som har kommet bort fra hjemmet sitt.

Her til lands finnes det ca 750 000 katter. En katt kan leve til den er 13 -15 år gammel, men kan bli rundt 20 år. Og èn hunnkatt kan få 2-3 kull med kattunger iløpet av ett år Dette vil utgjøre svært mange katter tilslutt. Alle katter som ikke har et hjem i dag har èn gang selv vært en søt liten kattunge, likevel ender mange opp som hjemløse.

Vi ønsker at antall triste katteskjebner reduseres. Ved hjelp av kastrering og sterilisering kan man forhindre at det kommer mange katter til verden som ender opp som uønskede og hjemløse.

Dersom man bestiller time på en Fokusdag får man en god pris på kastreringen og steriliseringen (forutsatt normal helsetilstand). Ring oss eller send oss en mail, om hvilke tirsdager vi har Fokusdag, for å sette opp time til din katt.

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.