Forebygging av flåttbåren sykdom

Kategori:

Det er viktig å forebygge at katter blir bitt av flått. Da unngår man overføring av flåttbåren sykdom til katten, og også at katten tar med seg flått inn i huset. Dette vil redusere risikoen for at du blir utsatt for flåttbitt og flåttbåren sykdom.

På markedet nå er det mange behandlingsalternativer mot flått. Til katt finnes det påflekkingsvæske og halsbånd.

Flåtten kommer tidligere og tidligere for hvert år virker det som, og sesongen trekker ut. Man antar nå at flåttsesongen varer fra mars til oktober/november, det vil si 8-9 måneder.

Det finnes to typer pipetter med påflekkingsvæske til katt, den ene typen må gjentas etter én måned, den andre etter tre måneder. Pipetten påføres ved å skille pelsen til katten og klemme ut innholdet på huden. Les pakningsvedlegget før bruk.

Mennesker skal helst ikke få væsken på hendene. Vi anbefaler derfor at du vasker hendene godt etter påføring. Og både for egen del, og særlig om du har barn i huset, så er et tips å påføre dråpene på kveldstid etter at barna har lagt seg. Da unngår man for mye håndtering og klapping av dyret, og preparatet får tid til å tørke inn til dagen etter.  Pelsen kan bli litt klissete etter påføring, men dette er helt normalt og forbigående.

Det finnes ett reseptbelagt halsbånd til katt på markedet. Dette har effekt i 8 måneder. Halsbåndet har en sikkerhetssone innebygget i båndet, noe som gjør at båndet vil slites av om katten skulle sette seg fast, slik at kattens liv ikke vil være i fare.

PS: De beskrevne preparater ovenfor virker også mot andre ektoparasitter enn kun flått. Spør oss gjerne om råd om du lurer på behandling mot andre ektoparasitter.

Ved ønske om resept eller andre spørsmål vedrørende forebygging av flåttbåren sykdom, ta kontakt med oss i våre åpningstider.

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.