Forsikring av ditt dyr

Kategori:

Forsikring av din hund eller katt er den beste investeringen du kan gjøre for dyret ditt, og for deg som eier! Har du forsikret din firbeinte venn, har du også forsikret deg selv mot høye kostnader om katten eller hunden din skulle bli syk. I tillegg, og viktigst av alt, sikrer du dyret ditt den beste, og ikke billigste, behandlingen.

Syke dyr trenger god undersøkelse

At dyrene ikke kan fortelle hva som plager dem kan i enkelte tilfeller by på utfordringer for både eier, dyr og veterinærene. Diagnostiske hjelpemidler (blodprøver, urinprøve, røntgen, ultralyd) trengs ofte for å komme nærmere en diagnose og hvilken medisinsk behandling som skal tilbys dyret. I de tilfellene der eier har økonomiske begrensninger som følge av stram økonomi eller hvis man ikke har forsikring, må veterinæren forsøke å stille en diagnose basert på et minimum av undersøkelser. Dette kan gjøre det vanskelig å finne riktig diagnose, og dyret blir tilslutt den som må betale prisen for en begrenset undersøkelse og behandling.

Forsikringen dekker alle utgiftene for deg, du betaler kun egenandel

Har du forsikret dyret ditt er det forsikringsselskapet som dekker disse utgiftene i stedet for deg, du betaler kun en egenandel og så kan du konsentrere deg om å gi ditt dyr full oppmerksomhet og pleie uten bekymringer for hva det vil koste.

Priseksempel på undersøkelse og behandling ved sykdom

Et priseksempel; behandling for oppkast og diaré vil i veldig mange tilfeller kreve blodprøver, avføringsprøver, intravenøs væskebehandling, oppstalling (kanskje over flere dager), røntgenbilder og noen ganger kontrastbilder (8-10 røntgenbilder tas i løpet av en hel dag for å se hvordan passasjen i tarmsystemet er). Ofte må dyret settes på spesialfôr og medisiner. Undersøkelser med blodprøver og væskebehandling koster fort 2500 kr. Med røntgenbilder blir utgiften minst det dobbelte, og operasjonsutgifter alene kan gjerne komme opp mot 10.000-15.000 kr om for eksempel en bukoperasjon trengs. Har du i et slikt tilfelle forsikring slipper du å dekke alle disse utgiftene selv, du betaler kun egenandelen.

Egenandel

Hva egenandelen er varierer fra selskap til selskap. Noen ganger er den på for eksempel 1000-1500 kr, og noen egenandeler har også en variabel prosentandel av totalsummen.

Pris på forsikring

Hva en forsikring koster varierer etter hvilket selskap man velger. Vi anbefaler deg å høre med ditt eget forsikringsselskap hva det koster, og om du kan få en samlerabatt. I tillegg anbefaler vi deg å ringe rundt og høre med andre selskaper før du bestemmer deg. Det behøver ikke koste mer enn ca 1300 kr i året å forsikre en katt. Blir katten din syk og trenger medisinsk behandling én gang i løpet av det året den er forsikret, vil det tilnærmet si at det har lønnet seg å ha forsikringen.

Alle dyr kan forsikres

Det er ikke alle som er klar over det, men de fleste dyr kan forsikres, uansett rase og alder. Også gårdskatter og vanlige huskatter kan forsikres, på lik linje med rasekatter. I tillegg kan kaniner og gnagere forsikres. Om en kanin eller gnager må til veterinæren, koster behandlingen like mye som om det skulle vært en hund eller katt da tiden det tar for undersøkelsen og utstyret som kreves er det samme uavhengig av vekt eller størrelse.

Forsikre så tidlig som mulig

Vi anbefaler å forsikre dyret ditt så tidlig som mulig. Har du en valp eller kattunge er dette særlig viktig. Om dyret ditt skulle få en sykdom eller et problem før det er forsikret, og dette blir et vedvarende problem, vil mange forsikringsselskap reservere seg fra denne sykdommen, og du vil ikke få dekket skader som har med dette tilfellet å gjøre. Mange forsikringsselskap har også en aldersfrist for medfødte sykdommer, og hvis dyret passerer denne alderen før den er forsikret, og sykdommen oppdages i ettertid, vil ikke forsikringen være gjeldende. Forsikre derfor kattungen og valpen din så raskt som mulig. Noen forsikringsselskap har et alderstak på hvor gammel en hund eller katt kan være, men også der er det individuelle forskjeller mellom selskapene.

"Typisk at den skulle bli syk akkurat når klinikken hadde stengt"

Hvis ulykken skulle være ute, og ditt dyr trenger akutt behandling utenom åpningstid, har man i Hordaland en velfungerende vaktordning og tilbud til alle dyr som blir syke. Vakthonoraret for utrykning er p.t. 5400 kr. Det vil si, om din hund eller katt blir syk på kvelden eller natten, og veterinær og dyrepleier må rykke ut, koster det 5400 kr å bli tatt i mot på vakten. Kostnader for utstyr og diagnostikk som blir brukt vil komme i tillegg. Har du ikke forsikret dyret ditt, blir dette for mange en stor enkeltutgift. For å sikre seg mot denne utgiften om du må på vakten, er forsikring av dyret ditt den eneste løsningen.

Direkteoppgjør

Enkelte forsikringsselskap tilbyr direkteoppgjør gjennom oss. Det vil si at når regningen skal gjøres opp, ordner vi regningen med forsikringen for deg mot et gebyr, så du kun må betale egenandelen din. Alternativt må du legge ut for forsikringen, sende inn oppgjøret til dem, og så får du pengene igjen fra dem når de tar oppgjøret. Hvis du skulle ønske direkteoppgjør er dette en ting det kan være lurt å spørre om når du forhører deg hos de forskjellige forsikringsselskapene.

Forsikre dyret ditt

Trygg deg selv og dyret ditt; kjøp en forsikring så sparer du deg for økonomiske bekymringer, og dyret ditt for økonomiske begrensinger i behandlingen.

Har du spørsmål rundt forsikring er du velkommen til å kontakte oss, så vil vi forsøke å hjelpe deg med det du lurer på.

Hilsen oss ved

Os Dyreklinikk

Revidert des 2017

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.