Hvordan få veterinærbesøket til å bli en hyggeligere opplevelse?

Kategori:
Os Dyreklinikk Bilde

Spesielt god er de til å huske de negative opplevelsene de har hatt i livet. Dette er et medfødt  instinkt for at de ikke på nytt skal oppsøke situasjoner som de opplever som farlige og skumle.
Hva hunden opplever som farlig vil variere fra individ til individ. Noen hunder synes oppmerksomheten og godbiten de får hos veterinæren er nok til å glemme det lille stikket i nakken eller den litt skumle kloklippen, mens andre hunder er litt vanskeligere å «kjøpe» og trenger bedre smøring for å komme over opplevelsen.  

Derfor er det lurt å bruke en belønning som hunden setter høyt hos veterinæren. Noen hunder har en favorittleke, noen har favoritt godbiter. Ta gjerne med dette.

Husk også at eiers sinnsstemning har stor innvirkning på hundens sinnsstemning. Er eier stresset, vil hunden lett registrere det og påvirkes negativt.
Ellers er det en del tiltak man kan begynne med hjemme for å forebygge stress hos veterinæren:

  • Tren hunden på å bli håndtert. Knip litt på hunden mens du koser med den, spesielt på poter. Se i ører, kikk på tenner og strekk på beina. Om du har mulighet, er det er fordel å ha hunden oppå et hagebord eller lignende mens du håndterer den. Rens ørene med en tørr bomullsdott, slik at den kan oppleve at det ikke alltid er forbundet med smerte å få renset ørene.
  • La hunden bli vant til å omgås klotangen uten at det alltid skal klippes klør
  • Ta hunden innom klinikken utenom behandling. Lån gjerne et behandlingsrom og ta hunden oppå bordet uten at det skjer noe «skummelt», kun belønning.
  • For de hundene som er veldig stresset kan det være en fordel å begynne med klikkertrening.

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.