Hvordan takle nyttårsaftens brask og bram.

Kategori:

Hvordan roe hunder under fyrverkeri? Her finner du 10 enkle råd.

Hund raketter
  1. Ta de på tur i løpet av dagen for å unngå tider hvor fyrverkeri sannsynligvis vil bli satt av. Hvis hunden din er spesielt redd for fyrverkeri, kan det være lurt å mate de tidlig. Hvis du har tid, kan du introdusere disse endringene gradvis over noen dager, slik at du ikke plutselig forstyrrer hundens rutine.
  2. Ikke straff eller trøst hunden når den er redd. Gi oppmerksomhet bare når den slapper av.
  3. Lukk vinduer og gardiner for å dempe inntrykket av fyrverkeri.
  4. Ta på musikk eller TV for å maskere lydene fra fyrverkeri, noe som kan redusere påvirkningen av støy på kjæledyret ditt.
  5. Lag er rolig rom der hunden din kan føle seg trygg. Et bord med teppe over er et flott tilfluktssted, ekker hvis hunden din er vant med bur, så dekk det til og la det være åpent med et komfortabelt teppe eller hundeseng inni. Ikke lås hunden din inn i hundeburet, da dette kan være mer belastende for de. Gi hunden alternativer slik at de kan velge hvor de vil gjemme seg. Noen hunder føler seg mest komfortabel i rom uten vinduer. Det er ikke bare lyden av fyrverkeri som kan forårsake nød hos hundene, det er også lyset fra rakettene. La lyset være på innendørs for å redusere påvirkningen fra blitzene. Hunder kan også være mer komfortabel med deg fremfor et utpekt "trygt sted", så la de få tilgang til alle trygge områder i huset.
  6. Forsikre deg om at hunden din er microchippet, og at informasjonen som er registrert på chippnummeret er oppdatert, i tilfelle hunden din kommer på avveie.
  7. Hvis hunden din kan se at fyrverkeriet ikke har noen effekt på deg, kan dette bidra med redusere angsten deres. Dyr er veldig sensitive til omgivelsene sine og vil legge merke til om du oppfører deg uvanlig. Å følge hunden din rundt eller være altfor kjærlig kan føre til at de føler seg mer nervøse eller usikker. Du kan fremdeles berolige kjæledyret ditt ved å leke med favorittleketøyet, for eksempel, men prøve å oppføre deg så normal som mulig. Jo mer du endrer atferd jo mer engstelig kan hunden bli.
  8. Gi hunden en langvarig "hundetyggis" for å holde den distrahert. For eksempel en kong fylt med frosset leverpostei, eller andre typer aktivitetsleker kan gjøre at den blir mindre opptatt av å følge med på det som skjer utenfor.
  9. Dersom du av tidligere erfaring vet at hunden din reagerer sterkt negativt eller angstfyllt på nyttårsaften, kan det være lurt å vurdere suplement som kan virke beroligende på hunden. Her finnes flere muligheter, alt fra beroligende feromoner (Adaptil), til kosttilskudd (Aptus Relax, Serene-um) og sterkere beroligende medikamenter. Det er alltid viktig å konsultere med veterinær.
  10. Ellers kan vi nevne at det å lage en god skjorte eller bandasje på hundens kropp kan ha god effekt. Pass på at den er passe stram, men ikke for stram! Se video her:

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.