Ikke glem kaninen i kulden!

Kategori:

Vinteren og høsten medfører store variasjoner i temperaturen ute, og det er derfor viktig at kaniner som blir holdt utendørs får oppfylt sine behov, også i kulden. Dette stiller særlige krav til kanineiere.

Bilde viser en kanin

Kaniner trives best i temperaturer mellom 15 og 22 grader, og tåler dårlig store temperaturendringer. En kanin som bor ute skal ha tilgang til et isolert, tørt og lunt hus. I tillegg er god løpeplass med rovdyrsikring viktig for at kaninen kan utfolde seg. Kaniner som er ute i små bur om vinteren kan få frostskader, benskjørhet og luftveislidelser. Det er også viktig og se til at drikkevannet til kaninene ikke fryser.

For å få dekket sine sosiale behov bør kaninen ha selskap av minst èn annen kanin.

Informasjonen er hentet fra Mattilsynet sine sider om veiledning om hold av kanin. Ønsker du å lese mer om dette, kan du se her:

https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrevelferd/stell_av_kjaeledyr/kanin__veiledning_om_hold.15988/binary/Kanin%20-%20Veiledning%20om%20hold

http://www.kaninboka.no/

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.