Rakett angst? Hvordan håndtere nyttårsaften når du har et engstelig kjæledyr

Kategori:

Er din hund eller katt redd for raketter? Den er ikke alene om det. Mamge eiere henvender seg til oss angående dette problemet hver eneste desember. Har kommer noen tips til hvordan du kan håndtere dette på best mulig måte:

1.

Ikke slipp ditt kjæledyr løs ute i perioder når det kan være fare for at naboer skyter opp raketter. Dyr på rømmen i rein angst kan løpe svært langt og ikke finne veien tilbake.

2.

Ikke la et engstelig dyr være aleine ny nyttårsaften.

3.

Prøv å finne det rommet i huset der det er minst lyd og lys som kommer inn under rakett oppskytningen. Sett gjerne på en radio med rolig musikk og trekk for gardiner. Jo minde lys og lysglimt jo mindre stress.

4.

Forbered katten eller hunden gjerne med feromoner, helst noen uker eller i det minste flere dager i forkant. Dette er dispensere eller spray som en kan bruke i rommet der katten eller hunden oppholder seg, og som virker beroligende. Det er ulike produkter med feromoner for hund og katt. Eksempelvis Feliway for katt og Adaptil calm til hund. Dette kan kjøpes på dyreklinikk, apotek eller på nett, og sikkert hos noen dyrebutikker også.

5.

Noen hunder og katter trenger beroligende preparater på nyttårsaften. Dette må en få på resept eller direkte fra veterinær. Husk å oppgi om dyret ditt har kjente sykdommer som epilepsi, nyresvikt, hjertesvikt, leversvikt eller om dyret ditt er gammelt. Dette vil være avgjørende for hvilke preparat veterinæren velger å gi til ditt dyr. Dyr som ikke har vert til undersøkelse hos veterinær på lang tid kan trenge en konsultasjon før det blir skrevet ut et resept belagt preparat. Kontakt din faste veterinær for dette.

For at effekten skal bli god nok må dyret fremdeles og uansett beskyttes mot for mye inntrykk av lyd og lysglimt, og beroliges i god tid før det bryter løs med rakett oppskyting ved midnatt.

Uansett hva du måtte velge, så følg alltid rådene angitt under punkt 1.-3. dersom du har grunn til å frykte at ditt kjæledyr vil bli skremt på nyttårsaften.

Godt nyttår fra oss ved Os Dyreklinikk !

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.