Reise med katt - nye regler

Kategori:

Fra 29. desember 2014 er det innført nye regler for reise med katt. Inntil videre gjelder samme bestemmelser for reise med hund.

I forbindelse med at EU fra 29. desember 2014 får nye bestemmelser for reise med kjæledyr, har Sverige nå innført et krav om at katten trenger kjæledyrpass ved innreise til Sverige. I tillegg gjelder regelen at norske og svenske katter trenger ID-merking (microchip under huden i nakken) for reise/retur til Sverige. De trenger ikke rabiesvaksine og behandling mot revens dvergbendelorm, dette gjelder kun for hund.

Forskriften har foreløpig ikke tredt i kraft i Norge. Inntil videre vil derfor svenske katter som skal til Norge være underlagt samme regler som før, og det trengs kun dokumentasjon på at katten er svensk (ID-papirer, stamtavle, vaksinasjonspapirer, eventuelt reisepass).

For norske katter som har vært i Sverige og som skal tilbake til Norge igjen, er det ingen endring.

Reisepass får du kjøpt hos oss på klinikken. Katten din må være microchippet for å få utstedt pass.

For mer informasjon om reise med dyr og innføring av dyr, se mattilynets side: http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/reise_med_kjaledyr/reise_med_og_innforsel_av_hund_katt_og_ilder_til_norge/

Bestill time i dag

Bestill time
Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.